dinsdag 2 december 2014

Nieuwe behandelmethode PTSS

2 december 2014

Patiënten die gediagnosticeerd zijn met PTSS (Post-Traumatische Stress Stoornis), krijgen psychotherapie, eventuele groepstherapie en medicatie. Dat wordt in de toekomst verleden tijd. Er is namelijk onderzoek gedaan voor een nieuwe methode. Dit onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Acta Psychiatrica Scandinavica.

PTSS kan ontstaan na een traumatische gebeurtenis.
5-10% van de bevolking lijdt aan deze angststoornis. De gevolgen zijn onder andere terugkerende flashbacks, nachtmerries, concentratieproblemen, schrikachtigheid en emotionele vervlakking.

Uit het onderzoek is gebleken dat PTSS vermindert na gestructureerde oefening, waaronder weerstand training en wandelen. De 81 patiënten die hebben deelgenomen aan het onderzoek (in het St. John Of God Health Care Richmond Hospital PTSD treatment programme in Australië) kregen verminderde depressieve symptomen, een verminderde buikomtrek en een betere slaaprust. Ook de PTSS klachten werden minder.

Oefening blijkt dus te helpen in het beschermen van de negatieve psychologische gevolgen van bijvoorbeeld een oorlog. Regelmatige lichaamsbeweging helpt de geestelijke gezondheid te behouden.

Tijdens de behandeling van PTSS zouden de patiënten een oefenprogramma moeten krijgen om daarmee aan de slag te gaan. Dat zou de geest en de lichamelijke gezondheid bij patiënten met PTSS moeten bevorderen.

Lees hier het oorpsronkelijke artikel.

Wat vindt jij van dit onderzoek?

Liefs,
Agnes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten